SPICY GEITGEHAKTBALLEN

Geitenvlees wordt geheel onterecht ondergewaardeerd in Nederland. Het is, net als lamsvlees, heel verfijnd van smaak en goedkoop bovendien.
Deze balletjes kun je verwerken in snacks, voorgerechten (bijvoorbeeld salade) of als hoofdgerecht (lekker met wat rijst of couscous en gegrilde groenten)

De ballen!

  • 500 gram geitengehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Harissa naar smaak
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel korianderzaadpoeder
  • ¼ theelepel venkelzaadpoeder
  • Snufje pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • Zout en peper naar smaak

Gehakt goed doorkneden met alle ingrediënten en bakken in een drupje olie of stukje boter. Daarna in de oven (140 C) door laten garen, en af en toe omschudden en bevochtigen. Afhankelijk van de grootte waarop je de ballen maakt zal het ongeveer een kwartiertje nodig hebben in de oven.

Voor de saus:

  • ¼ liter Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, gesneden
  • Handje feta, verbrokkeld
  • Paar takjes koriander
  • ½ citroen
  • Zout & peper naar smaak

 

Alles lekker mengen: klaar!