SANCOCHO VAN GEROOSTERDE GROENTEN ‘CAVEMAN STYLE’

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 1 ui
  • ¼ venkel
  • 1 wortel
  • 1 bol knoflook
  • 1 paprika rood
  • 1 paprika geel
  • 1 bloemkool
  • ¼ pompoen
  • Sherrytomaatjes
  • Bouillon (groenten of kip)
  • Sinaasappelschilletje
  • Verse kruiden naar keuze

Zorg dat je een pan lekkere bouillon klaar hebt staan.

Ontsteek de BBQ en laat de kolen mooi gloeien. Laat eerst de hele bloemkool rondom mooi bruinen en gaar worden op de BBQ. Als dat bijna zover is (prik er even in met een satéprikker) mogen de prei, ui, venkel, wortel en knoflook direct op de kolen.

Maak je geen zorgen ze mogen gerust zwart blakeren aan de buitenkant.

Overige groenten op het rooster gaar grillen.

Als alle groenten de juiste gaarheid hebben pluk en snijd je ze op gewenst formaat, doe ze in een gietijzeren pan en giet de bouillon erbij en voeg de tomaatjes en het sinaasappelschilletje toe.

Nu een minuut of tien door laten trekken op laag vuur, op smaak brengen met de kruiden en aan tafel!

Je kan de Sancocho complementeren met bijvoorbeeld een lekkere pesto van rucola, munt, doperwt, pistachenootjes, zongedroogde tomaten, rode peper, knoflook, Parmezaanse kaas, peper, zout en olijfolie. Alles in eigen gewenste verhouding vijzelen of in de keukenmachine!

 


Sancocho van geroosterde groenten ‘caveman style’ Sancocho van geroosterde groenten ‘caveman style’ Sancocho van geroosterde groenten ‘caveman style’ Sancocho van geroosterde groenten ‘caveman style’ Sancocho van geroosterde groenten ‘caveman style’