Frittata is de perfecte omelet, waarin je alles kunt verwerken en te nuttigen op ieder uur van de dag (of nacht!)
- 1 eetl Hazelnoten
- 1 theel Korianderzaadjes
- 1 theel Komijnzaadjes
- 6-8 eieren afhankelijk van de diepte van je pan
- stukje Parmezaanse kaas
- Bacon naar wens, in stukjes
- 1 Paprika, in stukjes
- 1 Courgette, in stukjes
- paar takjes platte peterselie, grof gesnipperd
- 200 gr Zachte geitenkaas, in blokjes
- 200 gr Harde pittige geitenkaas
Toast de noten en specerijen enkele minuten in en droge pan en vijzel ze mooi fijn
Sla de eieren goed los en rasp er de Parmezaanse kaas door
Bak de bacon knapperig in een koekenpan en voeg de groenten toe
Nu de eiermassa rustig erbij gieten
Druk de stukjes geitenkaas in de massa en roer met een houten lepel door het geheel zodat de eiermassa gelijkmatig over de bodem verdeelt
Rasp over deze rijkdom met gulheid de pittige geitenkaas, die zal mooi gaan souffleren in de oven zometeen
Dan in de oven op 180C tot de eieren net gestold zijn, ik schat in 20 minuten, maar check het zelf even want dat is afhankelijk van de grootte van de pan en hoeveelheid massa
Zodra het zover is neem je een bord of houten plank en legt die op de pan
Nu opletten en voorzichtig het geheel omdraaien zodat je de frittata netjes stort
Afmaken met de peterselie
Als je je werk goed hebt gedaan is het geheel zacht en romig aan de binnenzijde en mooi egaal gebakken aan de buitenkant
Oef, zo lekker dit!