Een klassieker voor bij de barbecue. Maak hem zelf: zoveel lekkerder en frisser door de lichte mayonaise met yoghurt!
Benodigdheden voor 4 personen:
Voor de mayonaise:
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ansjovisfilet, fijngesneden
- 1 eidooier
- zout en peper naar smaak
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 ml olijfolie (extra vergine)
- 100 ml arachideolie
- Scheutje yoghurt
Voor de salade:
- 400 gram gekookte aardappelen
- ½ rode ui, in ringen gesneden
- 1 stengel bleekselderij, gesneden
- ½ paprika, in fijne blokjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 stengel rozemarijn
- Citroenzest naar smaak
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Klop mosterd, citroensap, ansjovis en de eidooier los met garde. Dan de olie druppelsgewijs toevoegen terwijl je hard blijft kloppen. De saus gaat nu binden, dat zie je aan de substantie en de kleur.
Nu kan je iets meer olie toevoegen totdat de saus de juiste dikte heeft. Voeg dan als laatste de yoghurt toe en breng de saus op smaak met peper en zout (door het gebruik van ansjovis hoef je niet te veel zout toe te voegen).
Nu kan je alle ingrediënten voor de salade mengen met de mayonaise en op smaak brengen met citroenzest, peper en zout.