Wat kan je met worstjes doen vroeg ik me af, of eigenlijk wat kan je niet met worstjes doen? Ik bedacht een ‘all purpose’ gerecht in te zetten bij een stevige kater, als brunch, lunch, dinner of late night snack. Bovendien kan je in dit gerecht naar hartenlust kliekjes verwerken da’s ook prettig. De hoeveelheden laat ik aan jou over, want die is afhankelijk van smaak en koelkast!
- Genoeg worstjes naar keuze
- Paar pollepels rijst van gisteren
- Paar stengels bleekselderij
- Gele paprika
- Ui
- Knoflook
- Bacon
- Bouillon
- Eieren
Haal de worstjes uit hun vel, zodat ze in de pan veel beter hun smaak kunnen afgeven aan het totaal, en snijd in stukken
Ik werk graag met de pannen van Swiss Diamond. Toegegeven, ik ben normaal gesproken van de ‘gewone’ stalen pannen, maar deze jongens hebben een anti aanbaklaag (waarin knetterhard diamant is verwerkt en waarop levenslang garantie wordt geboden) die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit een ei gebakken zonder vetstof!
Snijd de groenten zoals je dat graag doet
Bak de worstjes een paar minuten aan en voeg dan de groenten toe
Laat deze een paar minuten meebakken op medium hoog vuur en regelmatig omscheppen
Dan mag de bouillon erbij en terwijl deze iets inkookt bak je de bacon knapperig in een aparte pan (dat kan ook eerder trouwens)
Als het gerecht naar je wens is bak je wat eieren en vlijt ze er boven op