Sauzen en garnituren deel 2

Zoals ik al vaker heb gezegd, laat deze recepturen een leidraad en inspiratiebron zijn, maar koken doe je met je hart en intuïtie, dus speel ermee en zet ze naar je eigen hand. Succes en plezier in de keuken!


Zalm in honing & mosterd geroosterd, rozemarijn appels en ovenaardappels

Meng de olijfolie, honing, mosterd, knoflook en cayennepeper en wrijf de vis daarmee in. Leg de zalm in een ondiepe schaal en dek af, laat minimaal 2 uur marineren en draai af en toe om.


Sauzen en garnituren

Tsja, een aantal fijne recepturen, toegespitst op de gourmettafel, maar natuurlijk ook gewoon voor andere gelegenheden! Zoals ik al vaker heb gezegd, laat deze recepturen een leidraad en inspiratiebron zijn, maar koken doe je met je hart en intuïtie


Konijn, klassiek gestoofd met tomaat, kappertjes en olijven

Smeer het konijn of de konijndelen in met mosterd en bestuif het met bloem. Bak het vlees mooi bruin in de olie en verwijder het vlees uit de pan. Doe de gesnipperde ui en de gesneden wortel in dezelfde pan en bak het zachtjes glazig, daarna afblussen met de wijn.


Gepeperde steak & ratatouille

Kneus de peperkorrels met iets zwaars, er mogen best een paar hele tussen zitten, want dit is een gerecht voor peperliefhebbers. Besmeer de steaks met mosterd en haal ze door de peperkorrels, zodat deze in een goede laag vast blijven zitten op het vlees.



Escabeche van verse makreel & garnalen, pepers en kruiden

Escabeche van verse makreel & garnalen, pepers en kruiden Deze gerechten kun je een dag van tevoren bereiden, zodat je rustig kunt aanschuiven bij je gasten en kunt pochen met hoe makkelijk koken is!


Rundergehaktballetjes met hummus & gegrilde groenten

Hummus kan je tegenwoordig in prima kwaliteit kopen. Maar het kan natuurlijk nooit op tegen het plezier en de smaak van zelf maken! Je kunt hummus met zoveel lekkers combineren, dat laat ik graag aan jou over!


Espetada de Espada

Alle groenten en kruiden grof snijden (het wordt een saus die even pruttelt dus alles wordt gaar en zacht) Ui t/m rozemarijn in scheutje olijfolie zachtjes bakken Tomaat toevoegen en even doorbakken Blussen met Madeirawijn, dan mag de bliktomaat erbij Laten koken op laag vuur tot gewenste dikte is b


Varkenskarbonade & Appel gevuld met salie en gecarameliseerde sjalotten

Ingrediënten varkenskarbonade - 4 stuks karbonade met bot - 4 eetlepels mosterd - zout en peper - scheutje Madeira wijn Ingrediënten appel - 16 sjalotjes - scheut olijfolie - klontje roomboter - scheut water - zout en Peper - 4 zoetzure appels


1  2 3 Volgende 

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken


Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld